Familj och motivation

En av mina favoritsysselsättningar sedan barnsben har varit träning, gärna simning, och på senare år även löpning. Styrketräning har alltid funnits i bakgrunden sedan vi simmartjejer i tidiga tonåren började träna på gymmet i Värnamo Simhall. För att uttrycka det milt är hela familjen träningstokig, det ligger väl i blodet. Jag började löpträna på nytt när jag kom till Nya Kaledonien efter ett ofrivilligt “uppehåll” i Göteborg. Löpningen har flutit på relativt bra och varvats med simning. Ironiskt nog är man aldrig nöjd. I Sverige och Oslo var det lätt att hoppa över träningspass utomhus på grund av väder (regn, snö, hagel, halka etc) men just nu är det också lätt att avvakta träning på grund av vädret. Just nu är det så varmt så att springa mellan kl.07-17 är inte att tänka på men jag försöker ta vara på tiden tidigt på morgonen eller mellan ca 17-18.30 (solnedgång ca kl.18.30). Simma går ju alltid även om jag hade uppskattat några grader lägre temperatur de dagar då det är som varmast.

Trots fantastiska förutsättningar kan det ibland vara svårt att hitta motivationen att ge sig ut. Om det inte vore nog så har jag (som många andra simmare) kassa knän och just nu ett höger knä som spökar smärtsamt av okänd(a?) anledning(ar). Trots ökad träning av bålmuskulatur, ersatta löppass med simpass samt kortare pass och byte av skor och underlag och varmt klimat fortsätter det att gå åt fel håll. Idag höll mitt högra knä exakt 42 minuter innan det var smärtsamt att springa. 42 minuter! Då det begav sig sprang jag i ca 40 minuter till jobbet på morgonen oavsett väder och sedan hem på eftermiddagen utan problem.

Då motivationen tryter och jag dessutom saknar familjen nu när det närmar sig jul är det tur att de bara finns några musklick ifrån mig. När jag springer i värmen och hallucinerar porlande bäckar av törst sänder jag alltid en tanke till min kära bror Otto och hans pågående projekt och satsning som kan följas på denna blogg; ottoelmgart.dinstudio.se. När jag ska ge mig ut på bara en timmes löpning och det är lite varmt inspirerar det att läsa om hans fyratimmars pass i minusgrader inför nästa års ultralopp på jordens varmaste plats. Har jag till slut kommit ut och springer eller styrketränar hemma är den min andra brors musik som motiverar och inspirerar. Syrran är inte sämre hon som springer maraton stup i kvarten och har gjort klassikern men det är hennes fantastiska foton jag inte kan se mig mätt på. Hennes blogg går verkligen inte av för hackor; findyourvoiceblog.com. Det är alltid kul att alternera springpassen i vackra omgivningar och med en kamera. Dessa bilder tog jag (med telefonen) på en favoritrunda längs med strandpromenaden.

2012-11-24 09.32.01 2012-11-24 09.33.19

Idag är det den 12/12/2012 och Alexanders första födelsedag! Grattis på födelsedagen Alex!! Tusen varma kramar från Söderhavet till dig! Och dina föräldrar! Jag glömmer aldrig när jag för ett år sedan i personalkläder med glitter i håret tjatade in mig på Mölndals BB och såg dig för första gången :)!

Previous Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Linda

     /  13 December, 2012

    kära elina. läser och gläds åt din blogg. vi tänker på dig varje dag här hemma. så glad att du minns Alex födelsedag. den blev en härlig dag att minnas för oss allihop. Alex saknade dig såklart! han hälsar att han lärt sig gå nu o gärna vill följa med på en löparna snart!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: