48 timmar i Koné

Något som jag sedan några år är van vid när det kommer till att vara gift med en helikopterpilot är att han ena timmen jobbar i närheten för att i nästa stund behöva åka x antal mil någon annanstans för att jobba. Så var det för några dagar sedan då han på morgonen flög tvåmotorig helikopter över Nya Kaledoniens sydspets (ett äventyr jag fick följa med på, mer om det nästa vecka) och vid lunchtid får besked att åka 26 mil norrut till Koné, huvudstad i norra provinsen. Jag har varit med i Koné en gång tidigare i oktober så jag visste vad det handlade om. Och varför inte?! En chans att komma ifrån Nouméa en kort stund, något som vi inte har möjlighet till under jul- och nyårshelgen på grund av att allt är fullbokat.

Det är ett vackert och skiftande landskap längs med västkusten mellan Nouméa och Koné. De små städerna kör man igenom på några minuter men naturen är otroligt vacker! Amerikansk western möter Svenska Norrland. Själva Koné är sådär spännande men när vi kom fram möttes vi av en liten julmarknad som bland annat sålde väskor bestående av dragkedjor (lika fula som det låter), kryddor, smågodis, saronger, sötpotatis och annat man kan tänkas behöva inför julen. Tiden i Koné (för min del) fördrivs med träning och nöjet att titta på Canal+, det vill säga filmer i original version.

CIMG1979

Julmarknad i Koné

CIMG2049

Splitterny väg i Koné, en stad som växer så det knakar, med berget Koniambo i bakgrunden

CIMG2077

Kör genom staden Boulouparis nära internationella flygplatsen. Från vänster; franska flaggan, Boulouparis stadsflagga och en lite skymd Kanakyflagga

CIMG1984

Ska vi hinna till solnedgång på stranden tro?

CIMG2018

Nej, det gjorde vi inte. Fisk till middag?

Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: