Pannbensträning i norr

Vi befinner oss (återigen) i Koné ett par dagar så här före 2013 tar vid. Efter lite engelska filmer (med franska undertexter, aldrig fel för min övning i franska) och franska tv-nyheter (vi har ingen tv hemma) var det dags för min traditionella springrunda i Koné. Koné är som tidigare nämnt inte stort, förutom bilvägen som antingen tar en söderut mot Nouméa eller norrut mot Koumac är det bara berg och åkrar med betande kor och hästar. Min springrunda kan utgå från flygplatsen några kilometer norr om Koné. Jag åker dit med Franklin i bilen då han gör sin dagliga inspektion av helikoptern och springer sedan hem, cirka en mil. Det andra alternativ jag har utforskat är att jag utgår från den byggnadsbarack vi bor vid och springer mot Koné och vänder cirka halvvägs, det blir också en mil. Skillnaden mot att springa i Nouméa är att vätskebältet är en livsnödvändig accessoar eftersom det inte finns något vatten längs med vägen. Det blåser nästan ingenting och det är väldigt lite skugga. Det innebär att jag springer längs en vindstilla väg under stekande sol och tittar på kor och hästar eller vinkar till tutande bilar.

CIMG2190

Idag hade jag absolut ingen lust att ge mig ut och springa trots att det var tidigt på morgonen, inte riktigt så varmt ännu och dessutom lite antydan till vind. Under december månad är temperaturen och nosar på 30°C redan kl.06 och stiger under dagen. Jag laddade vätskebältet med iskallt vatten och stapplade ut men ingen gång under närmsta timmen lossnade löpningen. Det enda roliga var att jag kunde njuta av vacker utsikt och heja på en annan lika galen motionär på cykel. Det var helt enkelt pannbenet som jobbade hårdast idag och inte mina ben. Jag förstår att ni som befinner er i kyla avundas mina väderförhållanden men just idag längtade jag efter att snöra på mig broddar, underställ, vantar, mössa och halsduk och ge mig ut i -10°C på snöunderlag.

CIMG2194

Nu börjar vindarna tillta i styrka och vi ska åka hemåt mot Nouméa. För ovanlighetens skull blir det med helikopter denna gång på grund av att tropiska stormen “Freda” är på ingång mot Nya Kaledonien och helikoptern kan inte stå kvar utomhus i Koné. Mer om “Freda” inom närmsta dagarna…förutsatt att vi har internetuppkoppling.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: