Mitt liv som hund

CIMG2472Jag har nu bott med husse Franklin och matte Elina i knappt två veckor och jag trivs bra även om jag saknar kompisarna från hundgården. Husse och matte vill ofta gå ut och då får jag springa och leka, men det är inte lika kul som innan då jag kunde dra i kopplet. Att jaga boll är det bästa jag vet och husse och matte vill av någon konstig anledning att jag ska komma tillbaka med bollen. Då får jag visserligen jaga bollen igen men ibland blir jag så trött att jag springer åt ett annat håll och får vila lite. CIMG2484

Maten är sådär men senaste dagarna har jag fått något smaskigt i botten av skålen så då smakar det lite godare. I morse var det bara det där torra igen så då åt jag bara hälften. Jag får också en konstig pinne att tugga på som inte smakar kött överhuvudtaget, jag brukar äta upp den när husse ligger bredvid för att slippa tjatet. Jag tycker generellt att det är svårt att tugga och ska tydligen ta bort något som heter tandsten snart. CIMG2459

CIMG2494Ibland vill de att jag ska åka bil men det tycker jag är lite jobbigt för jag blir så illamående och kräks. De senaste gångerna har det gått bra och det är helt okej att sitta i bilen när den står still. Jag träffar många andra hundar när vi går ut och de skriker på mig och jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Jag vet inte om de vill leka eller slåss. Jag har träffat två gamla tanter (labradorer) som jag leker med ibland. De är lite långsamma men ganska sjyssta.

CIMG2492

Skype med Petra

Både husse och matte är ganska stränga och jag önskar jag fick leka mer ibland, då biter jag i repet de har satt i mitt halsband och springer runt i cirklar. De stannar varje gång jag drar i repet så att jag inte kommer framåt så ibland sticker jag iväg på egen hand. Jag tycker mycket om att sova, speciellt under dagen när det är så varmt, jag kan sova en hel eftermiddag men vill gärna gosa när jag vaknar.

CIMG2468

Min text får mig att inse att jag är en ganska töntig hund men de verkar älska mig ändå.

/Smalto

Next Post
Leave a comment

1 Comment

 1. Linda

   /  14 January, 2013

  Kära Smalto,
  jag tycker inte att du är töntig.
  DU verkar äga en charmig personlighet och skulle närmast kunna kategoriseras som livsnjutare. Tro mig, jag skulle också vilja sova hela dagarna och ibland är det svårt att veta om andra i det offentliga rummet är vänligt eller illvilligt sinnade. Jag spyr också ibland när jag åker bil, om det finns tåg på nya Kaledonien kan jag varmt rekommendera detta fordon. Hälsa matte och husse så gott, det var väldigt roligt att få prata lite med din matte idag.
  Vänligast,
  din vän här i sverige,
  Linda

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: