L’île aux Canards

Igår kväll kom det fint besök hela vägen från kalla snöiga Sverige, nämligen mina kära föräldrar! Förutom ett gott humör och många kramar hade de också med sig en resväska full med godsaker! TACK Ada för godiset, det var typiskt sådant jag inte tänkte på själv att jag saknade men blev väldigt glad för! Speciellt karamellpåsen med saltlakrits, smaskens!

CIMG3002

Väntar på taxibåt tillbaka, Anse Vata i bakgrunden.

CIMG3007Trots att de hade rest i över ett dygn och fick uppleva en temperaturskillnad på över 30°C var de vid gott mod. Idag högg vi en gul taxibåt vid strandpromenaden Anse Vata till “l’île aux Canards” för att avnjuta en lunch mellan palmerna med havsutsikt följt av bad. Den ligger 800 meter ut i havet och är en liten ö som man tar sig runt på mindre än tio minuter. (I helgen var det simtävling från Anse Vata och tillbaka, och nej tyvärr så deltog jag inte.. Det är nog något annat än att simma till Visingsö…) CIMG2984L’île aux Canards är också ett fågelreservat och man kan gå en undervattenstig med snorkel och beundra korallrevet. Just nu pågår det en tillfällig konstutställning av olika skulpturer gjorda av en fransk konstnär. Ön är täckt av torkade gamla koraller så badskor hade varit bra att ha. CIMG2976

CIMG2997CIMG2989CIMG2991CIMG3006

Igår fyllde min brorson och tillika fadderbarn Albert 10 år och jag hoppas att du hade en rolig födelsedag i skidbackarna i Chamonix!!

Previous Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Jonas Persson

     /  3 March, 2013

    Detta blir kommentar nr två. Verkar inte som den första gick iväg som den skulle. Vi är i alla fall glada att Eva och Roland kommit fram. Resan är ju oootroligt lång. Det hindrar inte att vi är lite sugna själva. Här hemma är det soligt och Vasalopp på TV. Blir nog snart en söndagspromenad.
    Varma (?) hälsningar, Jonas och Mari i Käreby

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: