Soirée Kitsch

Förra lördagen blev vi som tack för helikopterturen till Koné medbjudna på “soirée années 80“. Kanske inget vi hade betalat själva för men när det bjuds på mat, dryck och dans till 80-talsklassiker under palmerna, vem kan tacka nej? Tillställningen hölls på en av de finare restaurangerna i Nouméa ute på halvön Nouville, restaurang 1881, mittemot universitetet. Vi gick dock inte in för det lika hardcore som vissa andra som bilderna nedan visar, men kanske nästa gång? Tanken som slog oss under tiden var, varför dansar inte svenskar lika ohämmat och glatt till dessa trallvänliga och bekymmersfria låtar mer än på studenten och bröllop? Vi kunde inte annat än att låta oss ryckas med till 80-talets alla one-hit-wonders, Cyndi Lauper, Men at Work, Samantha Fox och temat från Fame tillsammans med alla andra glada människor.

DSCN1458

Den fina restaurangen i bakgrunden fungerade som lounge för de som tog en paus från dansen.

DSCN1460

Efter ett tag räckte inte de utlagda plattorna som dansgolv och det var säkert några klackar som rök när dansen började röra sig ut på stenarna.

DSCN1467

“Set me free!!” sjunger alla i kör och sträcker händerna mot skyn.

DSCN1471

Några medlemmar från Village People hade också hittat hit liksom Samantha Fox och Jane Fonda som inte ville vara med på bild.

Leave a comment

1 Comment

  1. Linda

     /  12 October, 2013

    Hahaha! Vad festligt. Jag vet inte om jag har helt fel, men det känns som denna typ av skojiga aktiviteter enkom kan existera på nya kaledonien.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: