Mont Dore

DSCF3013 - KopiaDetta var vår utsikt från Magenta stranden när vi bodde i Nouméa. Berget Mont Dore med sina 772 meter över havet. Allhelgonadagen förra veckan blev dagen då vi till slut fick till bergsbestigningen vi har pratat om att göra i över ett år. Vi hade läst att det borde ta fem timmar upp och ner för berget inklusive en kort fotopaus på toppen så vi satte av i det tempo som värmen tillät på morgonen.

DSCN1856En liten bit på väg.. Det blev inte så många foton på vägen upp för att hålla ett jämnt tempo (order från Franklin). Det var i huvudsak en grusväg med massa lösa stenar längs hela vägen i svag lutning uppåt.

DSCN1886 - KopiaEn hemgjord sandwich på toppen av Mont Dore smakade gott efter två timmars marsch, inte fel utsikt heller…

DSCN1904Panoramabild av Nouméas halvö till vänster, bergskedjan Monts des Koghis till höger och kommunen Mont Dore i förgrunden.

DSCN1917DSCN1926

Nu är vi nöjda på toppen!
Varför det inte går någon båt mellan Mont Dore och Nouméa, istället för att alla pendlare ska köra runt hela bukten, är för oss ett mysterium.

DSCN1978På väg ner.
Det är svårt att ta rättvisa fotografier utan polariseringsfilter på kameran för att fånga de vackra färgerna (som vi ser genom våra polariserade solglasögon) då bergens skuggor och lagunens olika blå färger kontrasterar varandra så vackert.

DSCN2003Här låg det en gammal gruva där man har letat efter nickel en gång i tiden.

DSCN1962Vi går över rödstänkta berg…

Previous Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Hans

     /  6 November, 2013

    Har varit där uppe 2 ggr. Första trippen gick vi ända till toppen, vi använde endast grusvägen tillbaka den gången. På bild nr 2 kan man nog skymta vårt hus.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: